Megint a gyerekek…

Számtalanszor halljuk mindenfelől, hogy mennyi és még mennyi probléma van a felnövekvő generációval. Nem ismerve a határokat nagyon sok morálisan kétségbeejtő dologra képesek a mai fiatalok...talán látjuk is…vagy épp a tv mesél ezekről az esetekről. Megannyi indokot találhatunk, de talán a legérthetőbb az összes közül az adott családi körülmények milyensége, bár ez se egy kielégítő válasz. Az Eden lake című film pont néhány ilyen problémás fiatal rémtetteit mutatja be meglehetősen nyers és brutális módon…de hát thrillertől, aminek címe után oda van biggyesztve, hogy UK  ennyit el is várunk.

 

Eden lake

 

Az alapsztory egy fiatal párról szól, Jennyről és Steveről, akik úgy döntenek egy romantikus hétvégét töltenek egy háborítatlan tóparton kettecskén. Ámbár a nagy nyugalomba belezavar néhány helyi suhanc…eleinte még csak idegesítőnek tűnnek…a szerelmesek meg is próbálják megoldani a konfliktust civilizált ember módjára. A srácok azonban élvezik, ezt a bosszantósdit és tovább folytatják, egyre és egyre durvábban…míg nem életről és haláltól nem kezd el szólni ez a kis szórakozás.

 

Rendkívül jól átgondolt és kerek a történet, egy pillanatra nem unatkozhatunk a film előtt, mindig láthatunk valami szörnyűséget és azt gondolhatjuk, hogy…ppfff…vagy valami meglepőt és akkor, hogy…oohhh…de általában akkor is jön egy…ppfff. A jól kidolgozott sztoryt a színészek rendkívül jó játéka teszi kereké. Minden egyes főbb karakter valamiféle mélyebb érzést vagy épp indulatot képes kiváltani a nézőből. Talán épp ez a film legnagyobb erőssége, a maga nyers, realisztikus ábrázolásmódjával könnyedén rávesz minket, hogy gyűlöljük a történet középpontjában álló srácokat.

Szeretnék kiemelni 2 színészt is, elsőként is Kelly Reilly-t, aki Jenny-t játssza. Most …ööö…hát nehéz lesz róla elfogulatlanul beszélnem érthető módon, de próbálom kizárni a vizuális tényezőket. Borzalmasan jól alakít, nagyon tetszet. Az egyre szörnyűbb események egyre ridegebbé változtatják, néhány óra leforgása alatt egy kedves, senkinek ártani nem képes nőből egy olyan emberé válik, akit már csak a túlélési ösztönei hajtanak. A másik szereplő, akit szeretnék bemutatni az Bratt,a gyerekbanda vezetője, akit Jack O'Connell játszik. Hasonlóképen kell dicsérnem az ő játékát is. Brett Jennyvel ellentétben nem változik, egy stacioner pontja a filmnek. Egy undorítóan egoista és kegyetlen srác. Kihasználva a többi gyerek függéskényszerét irányítja őket, ők pedig nem mernek ellenszegülni, még ha tudják is, amit tesznek helytelen.

 

Több kritikát is olvastam az Eden lake-ról, nagyjábból két típusra lehet őket osztani, vagy megállapították, hogy egy középszerű film és semmi extra, vagy azt mondták, hogy ez annyira jó, egy üde színfoltjai a mai thriller-dramáknak, amint olvashattátok én a másodikba tartozom. Szerintem valóban egy ritka jó alkotás, persze…persze…számtalan filmben láthatunk szörnyűbbnél kegyetlenebb dolgokat, de mégis az a bizonyos plusz az Eden lake-ben van…8,5/10.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megegykisfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr932610112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Inasel 2011.01.28. 13:41:10

Ha már gyerekek, akkor legyen magyar! Ajánlom figyelmedbe A hetedik kör című drámát!Asziszöm neked való lenne! Ha nem ismerted eddig akkor jó szórakozást! és jó lenne egy kis bejegyzés is róla! ;) Amúgy már én is ügyködök egy poszton csak 3 részes volt úgyhogy sokáig tartott megnézni! :D:D

Sokaar 2011.01.28. 16:35:03

Láttam már egyszer a A hetedik kört...bár naon régen volt, már vagy egy éve...csak valami nagyobb bubs-al rendelkező kislány jut eszembe a filmmel kapcsolatba, valami Melinda talán...nemmintha nagymellű kislányok járnának mindig a fejembe megjegyezném...szóval valóban meg köll nézni még1X;)
süti beállítások módosítása