Kreatív szakkör indul!

Ingyenes kreatív szakkör indul, szeretethiányos/lelki sérült fiatalok számára, akik nem tudják, mit kezdjenek magukkal szabadidejükben, és unják a ValóVilágot. Kötetlen órára járás, jó társaság. Mindenki csak hozott anyagból dolgozhat!
Az órákat tartja: May Dove Canady

Na jó, sajnos nem indul szakkör. Ez megint egy rövid, de unalmas filmleírás.


May – Frankeinstein játékai (2002)

May furcsa lány. Maga készítette ruhákban jár. Ez még nem is annyira fura, hiszen a hobbija a varrás. Szemüveges. Ez sem túl furcsa, rengetegen vannak így ezzel. Maradandó kancsalsága van, emiatt igen erős komplexusai vannak. Gyerekkorában a társai nem szívesen barátkoztak vele, a „kalózos szemkendője” miatt. Egyetlen barátja egy játékbaba lett, amit még édesanyja készített, a babával osztja meg minden gondját-baját. Mióta otthagyta szülei fészkét, emberi kapcsolatai nem is nagyon voltak. Ácsingózik utána a munkatársa de a jelzéseket nem veszi észre. Tetszik neki egy srác, ám fél rápillantani is. Végül azonban nagy nehezen megismerkedik álmai fiújával, lenyűgözi a fiú szabadsága, az, amilyen természetességgel viselkedik. Minden mozdulatát csodálja, s a fiú üres szavai teljesen elvarázsolják. Bármire képes lenne érte, azt hiszi, megtalálta a szerelmet. Ám csalódnia kell. Nem elég, hogy csalódik a fiúban, csalódnia kell az egyetlen másik emberben is, aki közel állt hozzá, s elveszti legjobb barátját is. Annyi ember között egyedül maradt. Új barátot kell szereznie. Olyan barátot, aki hordozza azon tulajdonságokat, amiket szeretett azokban, akik magára hagyták. „Mennyi szép rész, de sehol egy tökéletes egész”. Úgy dönt, gyerekkori barátja mintájára varr magának egy tökéletes barátot. Aki mindig ott lesz neki, és nem csapja be. Akinek minden része egy tökéletes egész része lesz. A magyar címből szerintem egyértelmű, hogy ki lesz az új barátja.

A film összességében egy könnyedebb, szórakoztató tinihorror, de nem a véresebb fajtából. A színészi alakítások elég kielégítőek, egy szereplőre sem lehet különösebb panaszunk, a Mayt alakító Angela Bettis játéka pedig kifejezetten kellemes, jól hozza mind a gátlásos, együgyű kislányt, mind a vérig sértett, céltudatos nőt. Sajnos azonban nekem a karakter ezen kettőssége túl kontrasztos lett, nagyon rövid idő alatt alapjaiban változik meg a személyisége. Ilyen hosszú kínlódás után ilyen rövid idő alatt fel lehet nőni, megérteni a világ bonyolult színjátékát? Vagy talán nem is tudja May, hogy mit tesz, csak a gyerekkora óta felgyülemlett negatív élmények okozta sokkba őrült bele?


A filmre végig jellemző a helyzetkomikum, ami oldja a történet során ott lebegő baljós előérzetet. Úgy nő bennünk a feszültség, hogy közben mosolyognunk kell. Lucky McKee rendező egyszerre teremt kellemesen és flusztrálóan bizsergető hangulatot. Az már csak hab a tortán, mennyi kis háttérben meghúzódó, apró finomság van elrejtve, nagyon tetszett, hogy ilyenekre is volt idejük a készítőknek. Viszont ha már az apró kidolgozásnál tartunk, azért meg kell említeni, hogy azért akadnak hiányosságok a filmben, van benne néhány enyhébb bukfenc, de szerencsére még annyira nem zavaróak, hogy az a film rovására menjen.
Kellemes, szórakoztató filmélmény, unalmas estékre kiválló.
6,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://megegykisfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr452621377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sokaar 2011.01.28. 21:44:11

Nagy kedvencem ez a film;)
Szerintem annyira nem jellemző ez a túl nagy kontraszt May-re, azért voltak utalások, h a hosszú évek alatt lett ilyen "agresszív" és sztem olyan túlnagy különbség ebben az esetben nincs az együgyű kislány és a nő között;)

Feriluce 2011.01.28. 23:56:14

Az agresszió megmutatkozik már hamarabb is, nem arra gondoltam, inkább az, ahogy az emberi kapcsolataihoz áll. Egyik nap még fél ránézni is, két nap múlva meg már bosszúéhes "domina" válik belőle? Mondjuk a háttérben ez az átalakulás is szépen jelezve van (repedések az üvegen), de a karakteren akkor is elég hirtelen a váltás. Értem én, hogy mit akart a rendező, de nekem így egy picit erőltetett volt ez a része.. persze, lehet, csak azért, mert még ilyet nem éltem át szerencsére :)
süti beállítások módosítása