Halott, de élvezi(k)...

A következő kis bejegyzésemben egy 2008as 101 perces horror filmről beszélnék, melynek írója Trent Haaga:

 

Deadgirl

 

 

Elég egyedi sztory-val találkozhatunk e film esetén. A történet két átlag amerikai srácról szól, Rickie-ről és JT-ről. Az egyik iskolai nap során hirtelen rájuk tör a szabadságérzet és úgy döntenek véget vetnek a tanóráiknak, szóval ellógnak. Próbálnak az iskolától minél messzebb kerülni…majd „illegális” sétájuk közben rátalálnak egy elhagyatott kórházra. Az épületben néhány sör társasága mellett nekilátnak egy kis ártatlan vandálkodásnak. Egyre mélyebbre, egész a sötét alagsorig lejutnak az épületben, ahol bizony olyan dologra lelnek, amire nem is számíthatnak, egy ágyhoz láncolt halott lányt találnak...vagy mégsem halott az a lány? Igazán választ nem is kapunk a filmben erre a kérdésre, hisz a lányt megölni nem lehet, bár jó néhányszor megpróbálják…talán úgy fogalmaznám meg, hogy egy unrohadable zombi.

Itt merül fel a nagy erkölcsi kérdés a két fiatalban…szóljanak a rendőrségnek vagy tartsák titokban? A két srác morális értékrendje különbözik, de JT-nek sikerül meggyőzni barátját, hogy a kettőjük titka maradjon a lány. A filmnek ezen a pontján átcsap a történet egy kicsit bizarrba…JT úgy dönt kielégíti fizikai vágyait…igen…igen…meghúz egy zombit. Ezek után JT elindul a lejtőn, eluralkodik rajta az őrület.

Az események előrehaladtával a zombi sexrabszolgának egyre több látogatója akad…kisebb balesetek után pedig rájönnek, h a zombikór fertőző…csak meg kell valakit harapnia a halott lánynak és máris kész a következő játékszer. Az áldozat szerepe Rickie gyerekkori szerelmére esik…természetesen Rickie tudta nélkül. A film befejezése eköré az esemény köré összpontosul, majd egy meglehetősen „különleges” happyenddel zárul.

A film nézése közbe egyre több kérdés merült fel bennem…valóban lehetséges az, hogy egyes fiatalok egy ilyen döntéshelyzetben ezt választanák, bármilyen irracionális is ez a helyzet? Vagy lehetséges az, hogy egyes fiatalok ennyire üresek legbelül, mint ahogy JT esetében láthatjuk? Hogyan uralkodhat ennyire egy ember fellett a fizikai vágyai vagy éppen a hatalom birtoklása?  Csak a rossz családi körülmények hatása ez?

Természetesen a haranggörbe legszélén helyezkednek el az ilyen emberek…de most tévedtem.

A filmben vannak kisebb logikai hibák, de egy élvezhető mozi véleményem szerint. Nekem tetszenek a hasonló képivilággal rendelkező alkotások, a hangok is a helyükön vannak. Egy korai esti filmnézésnek beválhat…egyszer…5/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://megegykisfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr242575051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása