Scott Pilgrim vs. the world - Scott Pilgrim a világ ellen (2010)

Sziasztok! Én leszek eme blog harmadik írója! Én leszek a mókamester így próbálok majd összeállítani nektek pár vérszegényebb filmmenüt… is. Szokás mondani, ha sok a pálesz a gyomrodba tunkold fel valamivel! Nah én leszek az a valami! :) Ez nem azt jelenti, hogy nem fogok írni nehezebben megemészthető filmekről vagy, hogy a drága kedves barátaim Sokaar nagyúr vagy Feriluce kevésbé viccesek. Arra célzok, hogy próbálok majd több kevesebb poént belecsempészni az írásaimba! Hozzá kell tennem a leírtak a saját nézőpontomat fogják mutatni, így nem feltétlenül fog egyezni mások véleményével és  azt is meg kell jegyeznem, hogy nem vagyok hivatásos kritikus illetve írói tapasztalattal sem rendelkezem!Ezek tudatában olvasd az én posztjaimat!  Nah de elég is legyen rólam úgy is meg fogtok majd ismerni!

Első írásom témája nem más mint a Scott Pilgrim a világ ellen lesz, ami mindjárt egy 2010-s vígjáték szóval elég ropogós falat még a filmek étlapján! Egy képregény adaptációról van szó, ami mindig felemás érzéseket keltenek bennem! Hiszen van, amikor nagyon jól sikerül egy film de van, amikor hatalmasat bukik. A hősök vagy jönnek, látnak, győznek vagy felbuknak a saját jelmezükben. Mivel nem volt még szerencsém olvasni ezt képregényben ezért a filmből kapott emóciókat tudom , próbálom megosztani veletek. A rendező Edgar Wright neve, talán ismerősnek tűnhet. Ő rendezte például a Haláli hullák hajnalát de segítő kezet nyújtott - nem, nem úgy – a Tarantino/Rodriguez párosnak az egyik Grindhouse –os ál-trailerhez is, szóval eltudjuk képzelni, hogy körülbelül mit is fog majd nyújtani a film . Mielőtt magába a filmbe kezdenék bele muszáj megemlítenem néhány főszereplőt is, hisz itt is tudunk kicsit csemegézni. Amúgy észrevettétek, hogy mindig az evésnél kötök ki? Szörnyű vagyok nah de mindegy is!:) A címhősünket alakító Michael Cera nekem elég ismeretlen, többnyire sorozatszerepeket kapott de szerepelt pár egészestésben is, nem úgy mint a másik főszereplő Mary Elizabeth Winstead, aki egy rakat ismert filmben szerepelt már. Például a Végső állomás 3-ban a Die hard 4.0-ben vagy éppen a Kör 2.-ben, de ezen kívül van még egypár másik nevesebb film is, de úgy is rá fogtok keresni, ha nem ismeritek. Legalábbis én ezt tenném.  Feltűnik még a filmben Kieran Culkin is. Látom elgondolkoztál, igen ő Macaulay „Resszkessetekbetőrők” Culkin öccse.

A film egy fiatal 22 éves srácról, Scott Pilgrimről szól, akiért odavannak a csajok -magam sem értem miért bár a szépség mindig szubjektív- .  Egy Sex Bob-Omb nevű együttesben basszusgitározik és próbálja elfeledni a volt szerelmét, aki egy éve szakított vele így összejön egy 17 éves kínai lánnyal, akivel tök jól elvannak. Ez így, megy addig míg meg nem ismerkedik a város új jövevényével Ramonával. Első látásra beleszeret, de mivel nem akar a jelenlegi párjával sem szakítani, ezért két vasat tart a tűzben. Nem könnyű az új csajszit megtartani, mivel ha együtt akar lenni vele, ki kell állnia a hét elvetemült exével és le kell győznie azokat! Van közöttük híres filmszínésztől kezdve vega rocksztáron át japán ikrekig minden, hogy garantálva legyen a szórakoztatásunk. A vége happy end, mindenki él, amíg meg nem hal, kivéve azt a pár szerencsétlent, akit legyőzött Scott Pilgrim. A történetben nincs túl sok csavar, de nem is gondolkozni és megdöbbeni akar az ember aki ezt megnézi.

Az operatőri munkákat jól megoldották, az egész film olyan mintha egy mozgó képregényt néznénk. Ha valami hangot ad ki, akkor azt ki is írják, mint egy képregényben. Maguk a csaták is lehetetlenek. Futólag sem ismerik a realizmust a harcok, de ez így jó, olyan mintha egy mesét nézne az ember. A karakterek jól el vannak találva, mindenkinek van egy jó kis személyisége, bár néhol el vannak túlozva. Nekem annyi bajom volt a filmmel csak, hogy lehetett volna viccesebb is. Csak egy-kettő poén volt ami igazán megmosolyogtatott.  Ezzel együtt azt tudom mondani, hogy egész jó kis családi filmet kaptunk bátran ajánlom mindenkinek, egy-két megnézést megér.
6,5/10

Itt a trailer hozzá:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megegykisfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr612593179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Feriluce 2011.01.18. 16:52:03

óóó, hát a főszereplő zenél? :) akkó' megnézzük.. vizsgák után (mint a többit) :D
elég összeszedett lött a poszt :) (bár legközelebb írás előtt ehetnél normálisan, mer annyit emlegeted a kajákat,h én is éhes leszek :D )

Inasel 2011.01.18. 18:39:55

Köszi szépen! Igen a főhős zenél egész kellemes muzsikák vannak benne! Megpróbálok legközelebb teli gyomorral írni!:D:D

Sokaar 2011.01.19. 12:55:16

Tök klafa poszt lött;) A film is jónak tűnik...trailerbe megy a prodigy...nem is kell több;)
süti beállítások módosítása