Gyerekek…gonosz kisgyerekek…

A kislurkók általában idegesítőek és rosszak, csak a baj van velük…ritkán, azért tudnak jók is lenni, de az csak a megfelelő fegyelmezési módszerek miatt van. Na itt a The Children című filmecskében, ami itthon a Véres Karácsonyt kapta megnevezésként nem az utóbbiról van szó. Amint láthatjuk a magyar cím nem teljesen tükrözi az eredetit, de legalább sok mindenről árulkodik…na de csak kezdjük az elején.

 

 

The Children

 

A sztory meglehetősen egyszerű. Karácsony van, a család pedig úgy dönt, hogy az ünnepet a rokonoknál tölti a csemetékkel együtt. Az események nem épp a megszokott módon zajlanak, a gyerekek egyre furcsábban viselkednek…baleseteket okoznak…majd később szüleikre támadnak, ugye hát nem ezt várnánk tőlük. A cselekedeteik oka egy ismeretlen fertőzés, ami eleinte egy kis hányással, majd megmagyarázhatatlan agresszióval és „ravaszsággal” (korukhoz képest) jár.

 

A filmben a szokásos horror klisék tömkelegével találkozunk, a családi hétvége, erdővel körülzárt, mindentől távoli ház. Ezeken azért túlteszi magát az ember, de vannak dolgok amiken én személy szerint nem tudtam. Rendkívül logikátlan a szülők viselkedése. Számos helyzetben átgondolatlan tetteik teret adnak a gyerekeknek. A felnőttek, mint a babák, gyerekeik könnyedén játszanak velük, semmi ellenállást nem tanúsítanak. Persze…persze…ha az ember gyerekéről van szó, akkor csak máshogy áll a dolgokhoz…de ha már késsel támad a lurkó csak kell tenni valamit, meglepő módon itt nem ez történik…végig kell néznünk, ahogy néhány 6 éves gyerek késsel és puszta kézzel rettegésben tart néhány felnőttet. Szerintem ez teljesen irracionális, még ha néhány történés alapján arra következtethetünk is, hogy picivel erősebbek és okosabbak lettek a gyerek.

 

Az alaphangulat nem is lenne annyira rossz evvel a szép havas tájjal az erdőközepén, de ez max a film egyharmadáig tart. Ahogy a gyerekek egyre furcsábbakká és veszélyesebbeké válnak úgy vált a film számomra egyre idegesítőbbé. Percekig csak sírás, üvöltözés, csörömpölés…valami borzalmas, persze ez csak növeli az a gyerekek iránti ellenszenvet, szóval valami pozitívnak mondható hatást kivált, de ez még mindig nagyon messze van a jótól.

 

Jobb mozira számítottam a megnézése előtt, hisz egy brit alkotásról van szó, onnan pedig, azért kerülnek ki remek dolgok. Nem szeretném nagyon lehúzni a filmet, az operatőri munka például egész jó és a gyerek színészek is kaptak remélem a forgatás után legalább egy zacsi gumicukrot. Egy pozitívumnak azért még fel hoznám az egyetlen segyerekesefelnőtt szereplőt, Casey-t, vagyis Hannah Tointon, ő a miniszoknyás tinink, aki nem túl okos, de legalább ezt a hiányt van mivel pótolnia. A filmet egy olyan 2ésfél vagy talán 3-ra tudnám értékelni a 10ből.

A bejegyzés trackback címe:

https://megegykisfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr622599957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása